3x doelen voor 2020 en daarna

Ik ren weer lekker achter de feiten aan, want wie stelt eind januari nog doelen voor de overige 11 maanden?! Nou ja ik dus. Ook omdat het niet na 31 december 2020 klaar moet zijn. Toegegeven, ik ben niet stipt op 1 januari begonnen, maar om even lekker met Pinterest mee te lullen: every day is a new opportunity to bla die bla. Je snapt het.

Ik begin klein. Ik doe het omdat het gezond voor me is, omdat ik me er lekker bij voel en omdat ik er zo relax van word. Wat zijn die drie dingen dan?

1x per dag even stretchen

Met even bedoel ik 10 minuutjes misschien. Het voelt altijd zo goed om even alles uit te rekken na een lange dag werken zitten. Dit is vooral een uitdaging op dagen dat ik niet sport. Ik sport ongeveer 3x per week, dus die overige 4 dagen moet ik mezelf op zo’n matje krijgen. Ja, ook in het weekend. Dat wordt wennen, maar als ik mezelf voorhoud dat het maar heel even hoeft dan kan het net zo makkelijk zijn als tandenpoetsen.

1x per week een maaltijdsalade meenemen naar m’n werk

Klein beginnen hè. Het is net iets meer werk dan een boterham smeren dus ik ga niet meteen 4 dagen aan (in?) de bak. Ik gooi wat spinazie, komkommer, tomaatjes, kaasje en pasta bij elkaar en klaar es kees. Van een beetje meer groente is niemand slechter geworden.

1x per maand een schilderij(tje) maken

Ik durf me hier bijna niet aan te wagen. Maar ik bedacht me dat dit zo’n beetje mijn enige stok achter de deur kan zijn als ik íets productiever wil zijn dan het afgelopen jaar. Wat moet ik dan produceren? Kunst is een groot woord, maar in elk geval vol gekladderde doeken waar ik zelf tevreden mee ben. Dat eerste is niet zo lastig, dat laatste des te meer.

Vorig jaar heb ik welgeteld 2 schilderijen gemaakt. Misschien wel mijn laagste aantal sinds ik schilder. Beetje treurig, want ik vind het wel heel leuk om te doen als ik eenmaal bezig ben. Ik roep altijd iets met kwaliteit boven kwantiteit en dat vind ik nog steeds. Echter gaat die kwaliteit niet bepaald hard omhoog als ik die kwantiteit niet ook verhoog. Volg je het nog? Ik ben natuurlijk nooit uitgeleerd, dus kan ik dat leerproces best een beetje pushen.

Dit laatste wil ik elke maand delen, zodat ik niet schilder voor nop. Ik heb op de valreep in januari ook nog iets gemaakt, maar die deel ik dus in een aparte post. Die volgt snel, want ik moet alweer beginnen aan de volgende.

Ik heb al eens in een schriftje bepaalde gewoontes bijgehouden, maar dat heb ik een beetje laten verwateren (see what I did there..). Lijkt me handig dit weer eens bij te houden, aangezien ik vooral het stretchen al eens een keer vergeten ben. Oeps. Ik zeg: let’s go!

En verder nog dit:

6 reacties

  1. Drie fijne dingen volgens mij. En ach, wat maakt het uit wanneer je er mee begint, elk moment is goed toch?! En fijn om weer iets van je te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *