4x landen die indruk hebben gemaakt

Het wordt zo meteen duidelijk dat ik niet zo van de warme landen ben. Geen wit strand, blauwe zee en parasolletjes in mijn drankjes. Ik ben meer van de ruige bergen, groene bossen met soms wat sneeuw. Om het af te wisselen vind ik citytrips ook heel fijn zolang de cities maar niet hypermodern zijn en een beetje geschiedenis hebben.
Maar nu de vier landen waar ik mooie herinneringen aan heb. Andere vakanties natuurlijk ook, maar als ik moest kiezen..

~British Columbia, Canada

Twee keer heb ik hier vakantie gehouden. Of ben ik daar ‘op reis’ geweest, whatever floats your boat. En het was zóóó mooi! Mijn blog heeft z’n naam te danken aan deze tripjes. Ik kan hier weer helemaal opnieuw over uitweiden, maar je kunt ook gewoon mijn twee andere (heel oude) posts lezen over dit land, nog steeds even waar. Luv it. Dat is deze en deze.

~Edinburgh, Schotland

Op de kunstacademie ben ik met m’n klas het hele United Kingdom door gecrost (studietripje). Ik was op dat moment vooral heel erg afgeleid omdat ik daarbij moest kamperen. Dat kon kan ik niet zo goed. Vandaar dat ik weinig meekreeg van het geweldige Edinburgh toen we daar maar liefst een halve dag waren.

In 2016 haalde ik m’n vriend over om er alsnog een keer naartoe te gaan, maar dan zonder tent. En wauw, wat een stad! Zo mooi donker (soms letterlijk), met hele vriendelijke mensen, spannende ghost tours en omringd door indrukwekkende landschappen. Fun fact: J.K. Rowling heeft sommige delen van de stad als inspiratie gebruikt voor de wereld van Harry Potter!

~IJsland

Met m’n familie heb ik vaak in de bergen van Zwitserland en Oostenrijk gelopen. Ook super mooi, maar we wilden een keer wat anders. Nou dat kregen we. Het is dat je er met het vliegtuig naartoe kunt, anders is IJsland bijna een andere planeet. Zoveel verschillende landschappen, heel leeg, zoveel ruimte, zo onaards. Ik vond het prachtig en dan zijn wij alleen nog maar in het zuiden geweest.

~Stockholm, Zweden

Waar ik helemaal wild word van Edinburgh, heeft mijn vriend dat vooral met Stockholm. Dus daar ook maar eens naartoe. Zeker geen spijt van. Super mooie stad en even vriendelijke mensen. We waren er middenin het hoogseizoen, maar werden niet eens ondersteboven gelopen door toeristen. Hoogtepuntje was een (reclame)bootje dat zomaar een biertje aanbood omdat wij lekker aan de waterkant zaten te chillen. En het was 28 graden.. ook heel bijzonder voor Stockholm. Top stad.

Waar ben jij zoal geweest? Nog aanraders?

8 reacties

  1. Ik wil heel graag een keer naar IJsland en Stockholm. Florence in Italië vond ik een geweldige stad. Ben ik helaas maar twee dagen geweest en wil ik graag nog eens naar terug. Verder is Rome echt een aanrader. Wel heel toeristisch, maar de geschiedenis daar, wauw! Een plek buiten Rome die ik aanraad, is Ostia Antica. Dat was in de Romeinse tijd de havenstad van Rome en is heel goed bewaard gebleven voor zoiets ouds. Ik krijg altijd een beetje een magisch gevoel als ik op zo’n plek loop.

    1. Thanks voor de tips! Gek genoeg heeft Italië mij nooit zo aangesproken (misschien vanwege de toeristen), maar ik geloof je zeker wat de geschiedenis betreft! Toch maar eens overwegen dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *