8 dingen die ik geleerd heb in 28 jaar

Het was leuker om 28 dingen te kiezen, maar zo lang wil ik het verhaal niet maken en je moet het maar even kunnen verzinnen. Niet alles is zo’n enorme openbaring geweest. Zo is elke dag 2x tandenpoetsen gewoon een goed idee en wordt eerst even nadenken voor je iets zegt ook wel gewaardeerd. Daar werk ik nog aan. Leek mij handig dit verhaal niet nog langer uit te stellen, want over maandje ben ik weer één jaar ouder en moet ik nog meer bedenken: we leren natuurlijk ons hele leven lang. Hoop je dan.
Het zijn dingen die ik over mezelf heb geleerd, maar ook dingen die ik zomaar heb ondervonden. Kan interessant zijn of niet.

• Lang haar hebben is niet mijn ding. Ik vind lang haar heel mooi, maar voor mij werkt het niet. Sinds een half jaar heb ik het korter geknipt (“NEEee Evelien wat heb je gedaan??”) en ik heb er totaal geen spijt van gehad en eigenlijk nog elke dag plezier van. Mijn lange haar plakt aan m’n gezicht en haalt zo’n beetje ALLE volume eruit. Korter haar past meer bij mijn persoonlijkheid.

• Buiten een wandeling maken voelt nooit als tijdverspilling. Ik wil nog wel eens zo lang achter m’n computer zitten dat ik bijna een bochel krijg en daarna denk: dat waren dan weer 3 uur van m’n leven. Na een wandeling trek ik zo’n conclusie nooit. Altijd goed en je krijgt er ook geen bochels van.

wandeling2

• Ik kan een enorme regelnicht zijn als het moet (vakanties, boodschappen, feestjes), maar als die rol overgenomen wordt door iemand anders bemoei ik me nergens meer mee.

• Als ik ergens enthousiast over ben, wil dat niet zeggen dat iemand anders dat ook zou moeten zijn. Je moet zelf ondervinden wat werkt voor jou, dat hoef ik niet door je strot te duwen. Sorry. 🙂

• Het liefst loop ik het hele jaar door op sneakers. Laarzen, hakken, slippers; I’ve tried them all, maar nee. Ja soms, als het errrug koud is, is een laarsje oké.

• Ik hoef mijn leven niet te leven op basis van een ander z’n mening. Het grootste cliché in de wereld, maar ik ben tevreden met kleine dingen. Ik heb een fijne plek om te wonen, ik word vrolijk van groene plantjes in ons huis, van ontsnappen aan de wereld door te schilderen of het lezen van een spannend boek. Dat is oké.

painting

• Netflix nemen was een top idee. Ik houd van films (ook steeds meer van series) en het zou leuk zijn als ze die in de toekomst kunnen blijven maken. Downloaden helpt dan niet. Gewoon betalen voor die handel zoals het hoort.

• Misschien verandert dit nog, maar ik ben echt een kattenmens (oh weer zo één..) Jup. Honden vinden mij doorgaans gewoon niet zo aardig. Ik doe heel erg m’n best, maar dat maakt het vaak nog erger. De enige hond die mij wel aardig schijnt te vinden is de Golden Retriever van m’n schoonouders, maar die zou nog beste vrienden kunnen zijn met een hamster, zo’n doetje. Telt nauwelijks dus.

kittiesblog

Nou dat waren weer levens veranderende conclusies, ahum. Wel leuk om er eens over na te denken voor jezelf. Dit verhaaltje stond al even op m’n digitale kladblok en inmiddels kan ik nog meer dingen verzinnen die ik heb geleerd! Gelukkig is het toch niet zo lastig. Ook een fijne conclusie om te kunnen trekken, want na 28 jaar hoop je toch wel meer geleerd te hebben dan dat je niet graag op hoge hakken loopt.. Maar ik ben nog laaang niet klaar. See you later alligators. 

 

ehblog

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *