De Achterhoek op z’n mooist

De Achterhoek. De plek voor koeien, trekkers, modder, boeren, veel bier en de Zwarte Cross! Klopt, maar zo klinkt het als één lompe bende en dat is het absoluut niet.

Ik houd van wandelen en dan kom je ook hele andere dingen tegen. In plaats van koeien zie ik schapen. In plaats van veel bier zie ik veel water. In plaats van boeren kom ik soms helemaal niemand tegen. Het is niet voor niks een populaire vakantieplek onder de Nederlanders. Lekker op de camping met daarbij een subtiele hooi lucht. Of heel idyllisch rondgereden worden door paard en wagen. We hebben een leuk muziekorgel dat je de oren van je kop blaast op de zaterdagmiddag markt. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
De afgelopen tijd hebben vriend en ik wat foto’s gemaakt om te bewijzen hoe het mooi het hier is, zonder al die vooroordelen. We namen een hond mee uit wandelen. Of de buurvrouw. We liepen langs uitgestrekte weides, door dichte bossen en langs prachtige wateren. Ook zie je in deze post een aantal foto’s van het uitzicht van ons appartement. Ik zeg: kijk even, verwonder u en kom langs in het gezelligste deel van het land. Of niet.

achterhoek7
Kijk, schaapjes. Hier ook.

achterhoek12
Heb niks met paarden, maar die paardenweides vind ik wel erg mooi in het landschap. Ook wel met paard hoor.

achterhoek2

achterhoek9
M’n vriend heeft er oog voor.

achterhoek10

achterhoek11

achterhoek4
Uitzicht aan de achterkant van het appartement. Zelfs midden in dorp zie je altijd boom en bos.

achterhoek8
Uitzicht aan de voorkant. In de avond dan.

achterhoek3
Spot de hond.

achterhoek5
En als laatste, het filmdecor van The Others. Tenminste, dat vind ik. Het betreft die scene waarin Nicole Kidman een poging doet het huis te verlaten en het dan opeens super mistig wordt. Herinnert iemand zich het? 🙂

Heb ik te veel gezegd? Dit zijn natuurlijk kiekjes uit het najaar, dus kun je nagaan hoe mooi het is in de zomer. Ik ben wel blij dat ik hier mag wonen.

ehblog

En verder nog dit:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *