Dingen die ik graag doe all by my seeeellf

Eigenlijk wilde ik er niet zoveel aandacht aan besteden, maar je kunt er gewoon niet echt omheen hè, dat virus. Dat blijkt maar weer, aangezien we allemaal binnen moeten blijven. Ik houd me daar niet echt heel strikt aan, want ik ben de afgelopen weken meer buiten dan ooit. Misschien juist omdat het niet mag, misschien omdat het lente is.  En we hebben niet eens een hond. Maar ik heb dan weer het geluk in een dorp te wonen met een prachtig buitengebied waar iemand tegenkomen onder normale omstandigheden al een uitdaging kan zijn.

Anyway, laten we duiken in dingen die ik graag doe in deze rare tijd.

~ Koken

Het boodschappen doen heb ik al teruggeschroefd naar 2x per week wat best een uitdaging is omdat ik alleen een fiets heb. Daarnaast moet ik ineens verzinnen wat we voor 3 á 4 dagen gaan eten. Hellup! Ik vind het niet leuk om vaak hetzelfde te koken, dus de afgelopen week hebben wij homemade huzarensalade, bonenburgers, soep en pannenkoeken gehad. Gezellig met een podcast in mijn oren kan ik nog best wat lekkers in elkaar flansen.

~ Bewegen, bewegen, bewegen

Tja deze zal je niet verbazen aangezien ik vaak genoeg lul over de sportschool. Ik ben niet zo’n sociaal dier en dit was iets waar ik mezelf even kon terugtrekken en vooral niet hoefde te praten of na te denken. Dat is er nu even niet meer. Maar gelukkig heb ik een vriend die ook niet zo’n kletspaal is én hebben we een nieuw huis met meerdere kamers. Halleluja. Een eigen kamer hebben is top. Ik leg vrijwel elke dag mijn yogamatje even uit om te stretchen en probeer daarnaast met moeilijke elastieken, bandjes en huis-tuin-en-keuken spul wat krachttraining na te bootsen. Oh ja en veeel wandelen.

Zie? Niemand.

~ Schilderen

Op dit moment ben ik in gevecht met een doek dat ik een februari begonnen ben. Het wil nog niet lukken, vandaar dat ik nog niets heb laten zien. Maar misschien moet ik dat juist wel doen. Om ook die kanten van zo’n hobby te laten zien. Een overzicht van zowel februari als deze maand gaan dus in één post komen straks. Maar hier alvast een voorproefje (rechts is de huidige status..). En ja er is nog een hoop werk aan de winkel.

~ Podcasts luisteren

Ik heb ze weer helemaal gevonden. Een tijdje heb ik ze even laten liggen, maar nu ik zoveel op mezelf ben en m’n vriend en ik elkaar ook niet de hele tijd hoeven te horen, is het ook wel eens fijn om naar anderen te luisteren. Een paar van mijn absolute favorieten:

• The Rewatchables: over hele bekende en minder bekende films die je altijd weer opnieuw kunt (en wilt) zien! Ik houd ontzettend van films en nog meer van het praten erover. Dit is echt zo’n podcast waar ik altijd naar op zoek was.

 • Potterless: over Harry Potter of course. Heel leuk: Mike Schubert leest als ‘volwassene’ voor het eerst deze boeken op aandringen van zo’n beetje de hele wereld. Hilarisch, vooral omdat hij de boeken samen bespreekt met die hard Harry Potter fans vanaf het eerste uur.

• Damn, honey: zoals ze zelf zeggen, een podcast over alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Behoorlijk feministisch, maar niet op een hele irritante manier.

Als je nu denkt; goh wat een leuke dingen om te doen. Ga ze ook doen! Als je nu denkt; jeutje wat duf. Ook prima, maar laat je dan wel even weten wat jíj zoal doet?! 🙂

En verder nog dit:

2 reacties

  1. Oh wat gaaf dat er een podcast is van rewatchable films en harry Potter. Ik ben dol op HP! Ik wist het helemaal niet. Ga snel eens luisteren. Ik houd me nu vooral bezig met bloggen, 40-uur thuis werken, facetimen met familie/vrienden, klussen en opruimen in en om het huis, lezen. Heerlijk allemaal! Zo kom je wel eens toe aan de dingen die je normaal niet doet.

    1. Ja heel tof, zeker het luisteren waard. 🙂
      Klinkt alsof je genoeg te doen hebt in elk geval! Ik begin er ook wel aan te wennen, alleen het Facetimen met familie vind ik jammer, liever zie ik ze in het echt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *