Dingen die mijn leven makkelijker maken

Dit gaat vooral een hele degelijke blog worden want dat zijn handige dingen vaak. Maar evengoed hebben ze m’n leven wel een stuk simpeler gemaakt dus wil ik het toch graag delen. Wie weet heb je er nog wat aan.

Keukenmachine/blender

Redelijk twijfelachtig zette ik dit apparaat op mijn verlanglijstje. Ik ken mezelf; dit zijn dingen die ik in een opwelling aanschaf en die mij vervolgens vanuit een heel donker hoekje in de keuken ongebruikt aan blijven staren. Daarom vraag ik zo’n ding maar voor mijn verjaardag, dan kan ik er zogenaamd niks aan doen. Ik experimenteer graag met eten koken en op de één of andere manier kies ik altijd gerechten waarbij het heel handig zou zijn als je een keukenmachine hebt. Heus niet onmogelijk zonder, maar geraspte wortels gaan toch een stuk sneller met een machine en al helemaal als je rasp bot is.

Maar mèèèn wat ik blij met dat ding. Ik maak bijna elke dag een smoothie met de blender en wekelijks zelfgemaakte sauzen, soepen of zoete baksels in de keukenmachine. Echt een top ding. Grote dank je wel aan ouders die het aandurfden dit toch gewoon cadeau te doen.

Fietstassen

Deze heb ik net (ook ’n cadeautje), maar als je dan toch 30 bent vind ik het absoluut legaal om fietstassen op je fiets te dragen. Heb ik maar besloten. Ik vond het altijd super degelijk, maar als je geen auto hebt is het toch wel verrekte handig! Ik hing veel te volle boodschappentassen altijd aan mijn stuur, maar zelfs mijn stuur vond het tijd voor fietstassen. Achterop die handel waar het hoort. Het is een beetje zo’n postbode-model zodat het nog een beetje cool lijkt. Denk ik dan.

Menstruatie cup

Van fietstassen naar ongesteldheid. Kan allemaal. Voor sommigen misschien een beetje te veel info, maar wat dit ding betreft vind ik dat je er niet genoeg over kunt vertellen. Dat niet elke vrouw af weet van het bestaan van zo’n cup vind ik al oneerlijk. Ik weet het zelf pas sinds 1,5 jaar en gebruik ‘m nu ongeveer een jaar. Beste. Beslissing. Ooit.

Je hoeft geen tampon-expert te zijn om dit te proberen, daar ben ik het levende bewijs van. Ik was zelfs heel erg anti-tampon en liep dan ook de afgelopen 15 jaar met maandverband rond. Nee ik snap dat nu ook niet meer. Maar ineens was daar de menstruatie cup. YouTube video’s en blogpost over dit siliconen vormpje vlogen me om de oren. Als het dan zo geweldig was moest ik het ook maar eens proberen. Er werd me al gewaarschuwd dat er wel een ~*leerproces*~ aan vooraf gaat. Oh boy. Toegegeven dat dat bij mij niet meteen zonder paniekaanvallen ging, maar ik wílde dit per se onder de knie krijgen. Ik kreeg er toch al vrij snel handigheid in en daarna was er ook ineens helemaal niets meer aan de hand. Ik vind ongesteld zijn totaal geen punt meer omdat je er zoveel minder mee van doen hebt. Als je ook benieuwd bent: lees je gewoon goed in en haak vooral niet af als het niet meteen lukt. Als het namelijk wel werkt voor je, is het truly amazing.

Blauw licht filter bril

Ik weet er even geen andere benaming voor en zo ontzettend makkelijk is deze niet, maar ik vind ‘m wel heel fijn. Het is een bril zonder sterkte met een filter voor blauw licht.

Ik had al ‘m al een tijdje, maar sinds een paar maanden heb ik een nieuwe baan waarbij ik dagelijks achter de computer kruip en laat dat nou ook nog een soort hobby zijn waardoor ik dagelijks misschien wel 10 uur naar een scherm kijk. Niet cool voor je ogen en zeker niet top voor je melatonine motor. Elke keer als ik nu naar een scherm kijk en ik draag de bril niet, mis ik ‘m meteen. Het voelt rustiger voor m’n ogen (en in m’n hoofd) als ik de bril draag. Dus dan maar lekker wel doen.

Niets hiervan is gesponsord of zo, ik ben gewoon heel blij met deze ontdekkingen. Heb jij misschien dingen waar ik per se het bestaan van moet weten? ’t Leven kan altijd makkelijker. 🙂

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *