Dit deed ik voor het eerst in 2020

Na een leuke editie vorig jaar dacht ik even dat een pandemie meemaken het enige was wat ik voor het eerst zou meemaken in 2020. Maar gelukkig werd het niet zó depri. Het gekke is dat ik niets vooraf plan of er zelfs maar rekening mee houd dat ik iets nieuws moet doen, het kwam er gewoon van. Ook wel eens leuk.

• Eerste keer klimbos!

Mijn zussen en ik huilen omdat de Zwarte Cross natúúrlijk niet doorging. Wat wil je ook; 200.000 mensen in een weekend proppen was op dag 1 van de eerste coronabesmetting eigenlijk al geen optie meer. Maar we hadden toch die maandag al ver van te voren gesnipperd (want Zwarte Cross = minimaal een dag bijkomen) en dus konden wij mooi iets anders met z’n drieën plannen. Ja, toen mocht dat nog.

Mijn ene zus werd erg enthousiast van een klimbos. Ik niet echt. Vroeger deed ik een poging tot gymnastiek, maar daarin bleek ik niet zo begaafd. Ik weet ook niet wat een klimbos met gym te maken heeft, maar op de één of andere manier dacht ik dat je daarvoor heel lenig moest zijn of zoiets.
Maar jeetje, dit was leuk! Natuurlijk is het helemaal geen gymnastiek. Het springen over een kast of het maken van een enge koprol was geen verplichting in ieder geval.

Nog wel opmerkelijk: normaal schijt ik 7 kleuren als ik 15 meter hoog tussen 2 bomen op een touwtje moet balanceren, maar doordat ik nu zelf aan een touwtje kabel vast zat, had ik neeeergens last van. Psychisch spelletje is het ook.

• Kapitein spelen

Bij gebrek aan een buitenlandse vakantie gingen wij alsnog naar een soort buitenland: Friesland! Mijn zwager komt er vandaan en wist wel een leuke Airbnb om een weekje te vertoeven. Dus wij met zes man doen alsof we één huishouden waren voor een week. We huurden onder andere een grote sloep en konden daar uiteindelijk ook echt mee het water op (de dag ervoor was er ‘n pittige storm in Nederland, hellup!). En ja, dan moet natuurlijk ook iedereen even een keer aan het roer hebben gestaan. Wel leuk, maar ook wel heeul spannend toen mijn zwager benoemde wat zo’n sloep ongeveer kost. Ik liet het sturen(?) snel aan mijn andere zwager (een koeienboer) over die geheel onverwacht het grootste talent aan boord bleek. 🙂

• 8K hardlopen!

Hierover natuurlijk al 100x geschreven, maar ja gewoon een beetje trots op. Voor iemand die hardlopers achter het behang wilde plakken en er nu zelf één is (vind ik), is het wel cool in ongeveer een half jaar tijd 8 kilometer te kunnen hardlopen. Ben ik een super snel talent? Niet bepaald. Maar rennen op muziek is toch wel iets geworden wat ik graag 1 á 2 keer per week doe. Gekke tijden vragen om gekke acties.

• (serieus) Portret schilderen

Heb met deze misschien een beetje vals gespeeld want de persoon in kwestie heeft een shitload aan schmink op, wat een goeie gelijkenis maken misschien wat gemakkelijker maakt, maar alsnog ben ik er blij mee. Ik vind het in 2021 dan ook tijd voor een portret van iemand die geen clown is.

Heb jij nog iets interessants meegemaakt dit jaar?

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *