Een creatief experimentje

Al veel te lang riep ik dat ik een keer wat anders wilde maken. Gewoon m’n fantasie de vrije loop laten. Dat heb ik gedaan. Het duurde wel even, want zonder plan kan ik heel lang staren en daardoor minder schilderen. Maar het is gelukt. Ik weet niet helemaal zeker wat ik er van vind, maar schilderen zonder plan beviel in elk geval wel.

Ik begon met bergen. Ik hou van bergen. Daarvoor gebruikte ik een vakantiefoto uit Oostenrijk. Ik rommelde wat met de kleuren en vond uiteindelijk paars en oranje wel wat hebben. Ik kwam ook nog foto’s uit Canada tegen en heb die uiteindelijk als een soort frame gebruikt.

Ik hou erg van gekke schilderijen en bedacht me dan ook dat er ‘iets’ over die bergen moest kruipen. Bij kruipen kwam ik al snel uit bij spinnen. Ik maakte ze wat groter, zodat ze goed opvallen. Een mini menselijke twist door een soort papieren bootje erbij te schilderen en voilà. Er zit verder totaal geen boodschap achter, maar als je ‘m wil verzinnen, be my guest. M’n zus kon alleen maar GETVER zeggen (ze houdt niet zo van spinnen), maar ik vind ‘m wel geinig. Geen meesterwerk, maar wel een leuk opstapje naar wat anders.

 

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *