Een zondag

Al een tijdje wil ik graag eens een weekoverzicht maken, maar ik vergeet telkens leuk beeldmateriaal te maken en wat ik überhaupt gedaan heb zo’n week. Dan komt zo’n overzicht ook niet echt van de grond hè.

Ik vind het altijd leuk om zulke blogs te lezen bij anderen, dus ik dacht laat ik klein beginnen. Afgelopen zondag was een fijne dag, maakte ik wat foto’s en voilà een soort dagoverzicht.

(check deze toffe panorama met mijn oude iPhoontje)

De ochtend begon iets minder succesvol. Ik doe vrijwilligerswerk in een museum en we houden één keer per maand een open atelier waarbij kinderen kunnen knutselen en ouders met korting het museum in mogen.

Blijkt toch niet aantrekkelijk genoeg want deze ochtenden lopen niet zo goed als we gehoopt hadden. Welgeteld nul kinderen kwamen aansluiten voor de workshop. Voor het gemak had ik er maar een Quest bij gepakt, die eigenlijk doelde als knipsel voor een eventuele collage. Leuk blad! Onder andere gelezen over potentiële hoofdtransplantnaties en te veel zout in ons eten. Ik heb me niet verveeld.

Na twee uur op m’n gat gezeten te hebben besloot ik een nieuw voorraadje granola te maken. En terwijl dat in de oven zat heb ik ondertussen pindakaas gemaakt. Ik word daar zo vrolijk van! Beetje knoeien in de keuken en als het resultaat nog lekker blijkt te zijn ben ik zelfs een beetje trots. Ik kan gewoon pindakaas maken mensen (is totaal niet moeilijk, maar nou en)! En dan ondertussen een fijne podcast luisteren.

Oh ja, tip! Als je relatief goedkope nootjes/zaadjes/pitten wilt kopen, ga dan even bij Action naar binnen. De bovenstaande zakjes zijn helemaal niet duur en net zo prima als bij een gemiddelde supermarkt.

Omdat onze keuken nogal een donker hol is en het zondag super mooi weer was, wilde ik ook nog even wandelen. Ja ik prop heel wat in zo’n dag. Ik liep richting een bekend meertje dichtbij ons huis. Overal staan daar (gifgroene) bankjes waar je even lekker kunt chillen, dus dat deed ik maar. Was zo fijn in de zon! Ik dacht even nergens meer aan. Behalve dan dat ik even een ongemakkelijke foto moest maken voor dit verhaal.

Als je dan ’s avonds nog lekker patatjes en een gebakje kunt eten met de fam is mijn dag meer dan geslaagd hoor.


En verder nog dit:

2 reacties

  1. Oh als pindakaas maken niet zo moeilijk is, deel je recept! Ik ben dol op pindakaas dus ik ben erg benieuwd hihi. En ik ben ook wel benieuwd hoe je je granola maakt 🙂

    1. Dank voor je leuke reactie! Ik had ‘m helaas gemist, vandaar dat ik zo lekker op tijd ben. Ik zal eens kijken wat ik op papier kan zetten qua recepten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *