Geschilderd | februari & maart

Ergens op 1/3e van februari had ik helemaal zin om eens heel wat anders te schilderen. Wees gewaarschuwd: dat roep ik altijd. Ik vind landschappen of uitvergrote stillevens nog altijd een mooi onderwerp en dus niet zo gek dat ik daar gewoon weer op uit kwam. Eigenlijk schilder ik gewoon het liefst wat ik zelf graag zie.

Dus herinner je je deze nog?

Natuurlijk, vers van de pers uit mijn laatste blogpost. Wat heb ik gevochten en vooral heel chagrijnig naar mijn ezel zitten staren de afgelopen twee maanden. Ik kwam er maar niet uit en het beeld dat ik gekozen had ‘voelde’ ook niet goed. Of zo. Dat is iets wat ik niet goed kan uitleggen, maar ’t keek niet lekker weg zeg maar.
Daarbij ben ik vaak een beetje te gehaast voor m’n ezel gaan zitten en wilde ik te snel resultaat zien. Da’s ook een valkuil trouwens. Maar aangezien we afgelopen weekend nul plannen hadden ben ik er eens rustig voor gaan zitten. En dat werkte een stuk beter. Ik heb lekker muziek geluisterd met het raam wagenwijd open en kwam zo tot het onderstaande resultaat. Het is nog niet helemaal af, maar ik denk dat ik geen hele grote veranderingen meer aanbreng. En als ik dat wel doe dan laat ik ’t alsnog wel een keer zien.

What’s next?
Sinds wij verhuisd zijn heb ik een ~*eigen kamer*~ die ik ook voor het gemak heb omgedoopt tot atelier. Deze kamer kwam met een pas geverfde doffe blauwe muur. Klinkt niet alsof ik daar heel enthousiast over was en nee, dat was ik ook niet. Echter zette ik op een dag een mooie groene plant voor die muur en bleek dat opeens toch wel een leuke match! Ook heb ik de film To all the boys I’ve loved before weer gekeken en werd geïnspireerd door de kamer van personage Lara Jean. Dat hysterische blauw ging mij sowieso iets te ver, dus gedempt blauw it is! Hieronder nog wat extra inspiratie van Pinterest, inclusief de welbekende bloesems van Van Gogh. Dit wordt dus een project voor april en mei.

Edit: Hierboven heb ik niet heel duidelijk uitgelegd wat ik eigenlijk van plan ben. Heel kort: ik wil iets van het onderstaande schilderen op mijn al bestaande doffe blauwe muur. Dat is eigenlijk gewoon het plan. 🙂

Ik ga m’n best doen houd je op de hoogte!

En verder nog dit:

7 reacties

    1. Thanks! Ja dat is precies het plan en ook net wat ik niet heel duidelijk verteld heb. 😉 Dus bij deze ook even een edit in de post zelf.

    1. Ah leuk om te horen, dank je! Schilder/teken jij ook (of gedaan?). Ik vind het ook lastig weer verder te gaan als ik een hele lange tijd niets heb gemaakt, maar probeer het altijd toch en leg de lat dan gewoon niet zo hoog.

    1. Dank je! 🙂 Ja heel fijn om een eigen plek te hebben daarvoor. Een half jaar geleden zat ik gewoon in de woonkamer.. toch het idee dat je telkens op de vingers gekeken wordt (terwijl m’n vriend het vaak geen zak kon schelen :)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *