Geschilderd | juli, augustus

Ja, dat was sneller dan verwacht. Alhoewel, ik loop natuurlijk al een beetje achter. In mijn laatste post gaf ik een sneak peek van een schilderij dat nu af is! Deze vond ik erg leuk om te doen en dat is er waarschijnlijk ook wel aan af te zien.

Lang verhaal kort: ik was nogal weg van The Joker zoals Joaquin Phoenix die neerzette in de gelijknamige film. Vrijwel meteen had ik ideeën om daar een portret van te maken. Als ik het dan niet zou verprutsen mocht ‘ie zelfs boven onze haard hangen. Beetje creepy, maar dat past ons wel. Ondanks dat ik behoorlijk kritisch ben als het gaat om gelijkenissen, ben ik er maar gewoon aan begonnen. Ik heb er ook meteen een kwalitatief goed doek voor gebruikt want stel dat ‘ie inderdaad zou lukken dan is het ook zo lullig dat het geschilderd is op een kromgetrokken doek van de Action voor drie euro. In het ergste geval kon ik het altijd nog overschilderen.

Maar hé, zo ver kwam het allemaal niet! Ik ben best tevreden. Natuurlijk, als je de foto er naast houdt (gaan we niet doen) zie je heus dat dit ‘mijn’ versie is, maar whatever. Ik vind ‘m wel cool geworden. Wel vind ik dat ‘ie in echt leuker uitkomt dan op de foto. Het heeft meer impact als je voor het doek staat. Maar dat wordt lastig met een blog. Je zult het hiermee moeten doen. Op naar mijn project voor september en daarna.

En verder nog dit:

8 reacties

  1. Holy moly, mijn hemel wat goed!Prachtig. En wat maakt het uit dat hij niet op de foto lijkt, veel mooier als het je eigen versie is!

    1. Thanks!! Ik weet ’t, maar je maakt toch iets na en dan vind ik het lastig het voorbeeld los te laten. Dank voor je leuke reactie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *