Geschilderd | portret 2021

Vorig jaar ging het schilderen best lekker met mijn versie van The Joker. Halverwege zo’n project kan ik me alweer helemaal op iets nieuws verheugen, maar de realiteit is vaak dat mijn inspiratie volledig instort als ik eenmaal klaar ben. Beetje jammer. De eerste helft van dit jaar heb ik dan ook zitten worstelen met een schilderij waar ik eigenlijk alleen maar heel erg chagrijnig van werd. Die heb ik inmiddels aan de kant gezet om nooit af te maken.

Toch wilde ik heel graag weer zo’n project hebben waar ik heel enthousiast van word. Ik herinnerde m’n schoonzusje die vroeg of ik het hoofd van haar hond kon schilderen op een torso van zo’n generaal of zo. Ik vond dat toen nogal spannend want dieren schilderen doe ik eigenlijk nooit. Dat idee verdween dan ook naar de achtergrond en je snapt ‘m al; dat portret werd nooit geschilderd.

Toen ik op zoek ging naar nieuwe ideeën kwam ik uit bij de katten die we tot 3 jaar geleden nog hadden bij m’n ouders. Een daarvan was altijd mijn lieveling en ik dacht er aan om dat experiment met zo’n dier en een torso maar eens uit te proberen met hem. Als het dan zou mislukken dan hoefde ik er alleen zelf naar te kijken.

Dat gebeurde gelukkig niet, want eigenlijk is ‘ie best heel goed gelukt. Ik zit nu weer lekker in een flow, heb nieuwe doeken, dus hopelijk duurt het minder lang dan een heel jaar dit keer.

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *