Hé nog even over 2016

beeksebergen
(deze giraffe kwam ik tegen in 2016, dus)

Iedereen is het alweer vergeten, maar ik niet! Ik had nog een doelen lijstje gemaakt voor 2016. Beetje raar om te bedenken dat het over 4 dagen dinsdag 3 januari is en dat het dan precies een jaar is geleden dat ik met zo’n doelen lijst aan kwam zetten. Door al dat willekeurige geknal met vuurwerk de afgelopen dagen voelt die ene dag als gisteren.

Vol trots liet ik m’n vriend weten dat ik het lijstje van 2016 behoorlijk goed heb afgewerkt. Hij keek de lijst kritisch na. “Ja, lekker makkelijke doelen had jij!” Nou. Beter makkelijke doelen die haalbaar zijn, dan doelen waarvan je eind dit jaar al weet dat je ze in het nieuwe jaar nooit zult behalen. Toch? Komt ‘ie:

• De laatste drie delen van m’n prachtige Harry Potter collectie uitlezen
Ja gelukt! Best knap, want ik lees trager dan een slak kruipt. En zonder veel moeite, want vooral die laatste delen lezen als een trein. Ook wel weer jammer.

2016_5

• Minstens 3 nieuwe schilderijen maken voor m’n serie Lonely Worlds
Zelfs 4 stuks, maar niet alleen voor de serie. Jeuj, want één in een kinderboek en de ander verkocht! Die met die raaf niet één van m’n betere, maar dat hoort erbij ha. Toegegeven dat ik de opdracht met de kippen ook lastig vond (niet helemaal mijn stijl), maar ik leer! Ben weer bezig met een nieuwe, dus hopelijk kan ik die in januari laten zien of zo. Schilderen maakt blij! 🙂

2016_3

• Dan hopelijk ook de kans krijgen om het spul eens te exposeren
Jaaa! I did it. Heel spannend vond ik het; onbekenden naar mijn werk laten kijken. De expositie vond plaats in een open tuin afgelopen zomer en het publiek daar dacht dat de kunstenaar vast depressief moest zijn. Huh? Hoezo?

2016_2

• Captain America: Civil War in de bioscoop zien
Ja.. well, niet in de bioscoop. Later wel thuis op de bank. Leuk deel!

• Op vakantie gaan naar het buitenland (Zweden/Engeland/Schotland?)
Ik had niet meteen het idee dat dit zou gaan lukken, want ik wil zoveel, maar vaak neem ik het initiatief niet. Nu wel! Vriend en ik gingen in februari naar Edinburgh en daar geniet ik nu nog van. Oh ja, ik ging ook nog met zus naar Gent. België is ook buitenland.

2016_1

• Veel kinderfeestjes organiseren in museum Villa Mondriaan
‘Veel’ was wellicht wat ambitieus. Eén is wel gelukt. Kom op kinders!

2016_4

• Sociaal wat minder ongemakkelijk worden
Het was lastig om helemaal zen te worden, maar ik ben de uitdaging wel aangegaan. Lees mijn avonturen hier, hier en eventueel hier.

• Halloween vieren! Inclusief verkleden, gifgroene taart, pompoen, spinnen, de hele mikmak
Die hele mikmak heb ik achterwege gelaten. Ik begin altijd te laat met zoiets. Wel een lekkere herfstige appeldip gemaakt en mislukte brownies. Smaakte er niet minder om. Was heel gezellig, want we hebben met vrienden The Conjuring gekeken. Over Halloween gesproken.. Omdat we verkleed waren als onszelf was ’t verder niet fotowaardig.

• Regelmatig tekenen en resultaten delen
Ja nee dus. Wel getekend, niet gedeeld. Ik vond het zelf niet denderend genoeg. Hoefde ook niet volgens het doel, maar een beetje leuke blogpost mag het dan wel worden en dat werd het niet. Misschien iets voor volgend jaar.

 

Ondertussen heb ik al nieuwe doelen voor 2017 verzonnen, want dit is best leuk als het ook nog lukt! Houd het simpel, wel zo makkelijk. Ik zal het nog delen, eerst even 2016 uitzwaaien met een vette oliebol. DOEI!

 

ehblogPS ik heb ook Instagram nu! Wow!

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *