Hoe een horloge mij een schop onder m’n kont gaf

Ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk baalde toen de sportscholen moesten sluiten dit voorjaar. Ik had in de afgelopen 3 jaar toch best een lekker ritme opgebouwd ging minimaal 3x per week om een beetje fit te blijven. Meestal krachttraining en 1x per week een groepsles samen met m’n zus. Het was gezellig en we kweekten wat extra spieren.

Net als zoveel mensen ging ik op zoek naar alternatieven. Ik heb de eerste paar weken heel moeilijk lopen doen met HIIT trainingen wat ik eerder dus nooit deed. Daar was een reden voor; ik was er niet zo goed in. Het ging me vooral te snel en daardoor deed ik de helft van de oefeningen verkeerd en dat frustreerde meer dan het mij een fit gevoel gaf.

Ik droeg al een hele poos zo’n simpel stappentellertje die mijn moeder ooit kreeg in een kerstpakket. Werkte prima om mijn beweging een beetje in de gaten te houden, maar het leek me ook interessant om meer te tracken qua beweging, aangezien de sportschool geen optie meer was en mijn zittende werk niet veel minder werd.

Had toevallig mijn vriend nog een verstofte Apple Watch in z’n sokkenlade liggen die al jaren niet meer gebruikt werd. Toch zonde. En zo had ik ineens eind maart iets meer dan een stappenteller om m’n pols.

Kijk die leuke medaille voor een yoga work-out op Wereld Yoga Dag.

In het begin riep ik vooral dat ik écht geen slaaf van dat ding zou worden en alles wat ik ‘moest’ halen:  dat zou ik toch zeker zelf wel uitmaken! Maar ja, marketing is a bitch. Ook ik zwicht voor die leuke virtuele medailles die je kunt verdienen door elke dag je ‘ringen vol te maken’.

En ineens dacht ik daarom aan hardlopen. Ik, die altijd fel tegen was omdat cardio en ik gewoon nooit meant to be waren. Zweten, hijgen, huilen en vooral een heeel rood hoofd is vaak het resultaat als ik ook eens de loopband op ga. Niet cool. Maar in mijn kamertje sporten op een (veel te dun) yogamatje motiveerde mij ook niet echt meer én ik moest natuurlijk die ringen volmaken.
Het gevoel van kunnen gaan wanneer je wilt, je eigen tempo kunnen bepalen en lekker je eigen muziek luisteren (want al die cardio filmpjes hebben vre-se-lijke muziek), beviel mij wel. Gewoon lekker rennen als je daar zin in hebt.

Dat ging ik dan maar eens doen en wow wat een top gevoel! Zodra ik thuis was dan. In het begin voelde ik me vooral de grootste amateur ooit met mijn sneakers die voor alles behalve hardlopen bedoeld waren. Daar ben ik snel van teruggekomen toen mijn achillespees het bij het zoveelste rondje begaf. Toch maar even van die hardloopsneakers gekocht en nu loop ik op wolkjes. Ik heb geen idee hoe lang ik dit vol ga houden, maar het kost me nu geen moeite het te willen doen.

Niet meteen afhaken, dit wordt geen fitness blog of zo, ik was hier gewoon even enthousiast over en als jij dat ook bent maar bijvoorbeeld bang om te beginnen, is dit misschien een leuke schop onder jouw kont?

En verder nog dit:

5 reacties

  1. Wat mega stoer dat je zo goed bezig bent dankzij je horloge haha ja het is zonde als die in een lade ligt! En nu heb jij er profijt van, ideaal! Momenteel heb ik een Apple Watch (voor het sporten) en een Michael Kors smartwatch voor de andere momenten op een dag.

    1. Thanks 🙂 ben er ook wel blij mee zo. Werkt ‘ie voor jou goed als sporthorloge? Ik heb de eerste versie, dus ik weet niet precies wat latere versies allemaal nog meer kunnen.

  2. whoehoo! Ja dat horloge geeft je echt een goede schop onder je kont 🙂 Echt leuk om altijd te merken dat je “ineens” zomaar gaat staan (omdat dat dat horloge dat zegt) of dat je weer vrolijk aangeeft dat je weer een medaille hebt gewonnen.
    leuk geschreven! 😀 Lova ya sis 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *