Ik maakte een illustratie voor een kinderboek!

boek_2

Jeej, eindelijk kan ik het laten zien! Ik heb namelijk afgelopen woensdag een prachtig boek in ontvangst mogen nemen, waar ik aan mee heb gewerkt. Via via ben ik in het voorjaar gevraagd om vrijwillig mee te doen aan dit leuke project. Kinderen van groep 7/8 van basisscholen in en rondom Venlo (huh? ja lang verhaal, voor nu niet belangrijk) mochten een verhaal verzinnen dat zij graag zouden lezen.

Vervolgens zijn verschillende schrijvers hiermee aan de slag gegaan en hebben er een echt verhalen van gemaakt. Daarna waren 43 kunstenaars (waaronder ik) aan de beurt om hier passende illustraties bij te maken. Het boek bevat dus 43 verhalen van 43 kinderen, door even zoveel schrijvers als kunstenaars uitgewerkt. Super leuk! Woepie, ik sta in een boek!

boek_1

boek_3

Daar is ‘ie dan, de illustratie die ik maakte. Ze hebben eerst naar m’n werk gekeken en vonden toen een passend verhaal over een enge pop. Volgens het verhaal zag ze er bijna net zo uit als de pop van mijn afstudeerproject op de kunstacademie. Alsof het zo moest zijn.

Niemand minder dan Huub Stapel kwam het eerste exemplaar uitreiken. Leuke man. Mijn vriend krapte zich eerst drie keer achter de oren voor hij wist wie deze ‘BN-er’ eigenlijk was. “Je weet wel, die horror Sinterklaas!” *glunder* Helaas stonden er zo super veel kinderen in de rij om met hem op de foto te willen, dat ik dit maar even liet gaan.

boek_4

Deze dames zijn de oorspronkelijke bedenkers van het verhaal. Natuurlijk even op de foto met onze creaties. Straks ontvangen 1500 kinderen in en rondom Venlo dit boek gratis, zo proberen ze de kinderen te stimuleren om meer te lezen. Goed bedacht en ik hoop dat het gaat werken.

Ben een klein onderdeel geweest, maar wel van iets groots! Nog even de illustratie zoals ik ‘m aanleverde. Is overigens geschilderd op doek van 70×70 cm.

anna_blog

 

ehblog

 

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *