Mag het nu?

Even vooraf: dit is geen post over groene smoothies, detoxen en sapkuren of zwarte pieten, maar zondermeer over superfood! Tenminste.. dat vind ik dan.

De R zit alweer een tijdje in de maand en die uitspraak heeft voor mij maar één betekenis; pepeRnoten. Het hele voorjaar hoef ik er niet eens aan te denken en zodra de Sinterklaasgekte het land verlaat ben ik mijn lust voor pepernoten ook meteen verloren. Raar maar waar. Maar boy,  als in september deze zooi weer in de schappen ligt, kan ik stiekem niet wachten tot het sociaal geaccepteerd is dat we er met z’n allen weer aan gaan. Meestal is dit pas wanneer Sinterklaas arriveert (midden november?). Hoe houd ik dat uit voor die tijd? Elk jaar komen er ook weer meer smaken bij. Het wordt ons zo moeilijk gemaakt! Truffelpepernoten, hallo?!

Dus ik loop de eerste de beste week van september de Kruidvat in voor mascara en wat zie ik daar geheel onverwacht in mijn ooghoek bij de kassa liggen? Mijn hart maakt een sprongetje. Maar ik vind het ook spannend. Welke gek koopt er nu al pepernoten? Sinterklaas is nog in geen velden of wegen (wateren) te bekennen, maar zijn zoete troep ligt hier alweer voor het grijpen. Yummie! Ik pak dan ook heel nonchalant twee zakjes mee. De combinatie van chocolade- en gewone pepernoten zorgt ervoor dat chocoladepepernoten extra lekker smaken. Probeer maar. Het kassameisje zet haar bevroren glimlach op en vraagt of ik het bonnetje nog wil hebben en wenst mij een prettige dag. Ondertussen lees ik in haar ogen een heel andere boodschap: “U bent vast heel ongeduldig, gestoord of verslaafd. Of alle drie. Dat onze winkel de suikerbolletjes nu al aanbiedt wil niet zeggen dat u het ook nu moet kopen. Hallo.” Au. Ik voel me een beetje zo’n verveelde puber die in de pauze 4 boterhammen met kaas omruilt voor 5 blikjes Red Bull. Gelukkig ben ik die tijd al gepasseerd, maar dat maakt het misschien extra ongemakkelijk.

Maar ach, als de verwijtende blik van het kassameisje de enige is, dan mag ik verder niet klagen. Vriendlief heeft er geen problemen mee en de fabrikant nog minder. Want realiseer je goed: je hebt maar 3 maanden om hiervan te genieten en met al die nieuwe smaken is dát al bijna onmogelijk. Laat staan alles proppen in 3 weken. Da’s toch gewoon zonde.

Grappig is wel dat ik altijd het hardste van iedereen riep dat het be-lach-e-lijk was dat er nú alweer pepernoten te koop waren. Ehm ja. Waarom dan dit pleidooi voor een open-pepernoot-eet-beleid? Gewoon! Zo laat je ook veel makkelijker de zomer achter je en rol je zo de herfst in. Lekker toch.

Ook zo’n pepernoten fan? En zo ja, wat is je favoriet? Zo nee, WHUT?

 

 

ehblog

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *