Muurbloem

Als ik nu om me heen kijk zie ik veel tieners met grote fietskratten, witte ‘Adidasjes’, donkergroene bomberjacks en af en toe een rode baseball-cap. Ik kom daarmee tot de conclusie dat vergeleken met hen, ik echt zo’n net-niet-puber ben geweest. Wel heel hard proberen, maar een beetje veel de plank misslaan. Make-up heb ik bijvoorbeeld nooit eerder fatsoenlijk uitgevonden dan toen ik 16 jaar werd. Als ik nagellak wilde dragen, was dat een laagje Tipp-ex. In het geheim speelde ik nog met Barbies en poppen. En van het woord stappen kreeg ik het Spaans benauwd. Een geweldig gevoel voor stijl was mij helaas ook niet gegund. Dat was overigens allemaal prima.

littleeef

Ik was niet gezegend met een grote vriendinnengroep. Op de één of ander manier hing ik er altijd een beetje tussenin (had ik overigens geen erg in hoor). Ik was niet het mooiste meisje van de klas, maar ook weer geen echte nerd. Daarvoor moest je sowieso eerst een bril hebben, of een beugel. Het liefst allebei. En natuurlijk negens en tienen halen. Ik droeg wel een tijdje een buitenboordbeugel. Voor degene die het niet meer weten: zo’n beugel zou niet misstaan in de nieuwste Saw film. Maar die zijn tegenwoordig ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Echt, waar zijn ze gebleven?

Mijn helden waren de figuren uit Digimon. Die uiteraard niemand kende want: Pokémon. Ook plakte ik veelvuldig plaatjes van Totally Spies, Hey! Arnold en Leonardo di Caprio in mijn agenda. Wat een hottie. Steevast kocht ik de jongensversie van een agenda omdat de meisjesagenda mij te roze was. Mijn manier afzetten tegen de maatschappij.

digimon-006

Ondertussen ben ik 14 dagen verwijderd van mijn 28e verjaardag en een oud wijf als ik zeg dat het nu anders is. Ik kan nu van een 13 jarige op YouTube leren hoe ik m’n wenkbrauwen epileer. Van mij kon je op die leeftijd leren hoe je je het beste in een donker hoekje kon verstoppen. Het is veel makkelijker om nu een the cool kid te zijn dan eerder. Maar ik weet niet of ik dat positief vind.

Ik wil gewoon even opmerken dat ik vind dat kinderen veel sneller oud lijken te worden. Ze zien er ouder uit door ontelbare make-up tutorials en stijlvolle kleding. M’n moeder kocht mijn kleding in een winkel die Mikado heette. Die nieuwe kleding droeg ik dan alleen op zondag en de rest van de week kon ik aantrekken wat mijn zussen niet meer pasten. Bedankt mam.

In plaats van advies te vragen, delen kinderen dat nu zelf. Verdwalen in een fantasiewereld kan niet meer, want er is geen tijd om er een te creëren. Boeken worden iPads, tekenfilms maken plaats voor vlogs en kinderen veranderen in mini volwassenen. Creepy shit.

 

ehblog

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *