Naar een concert van een metal band

Zoals je wellicht gelezen hebt houd ik van veel muziekgenres, maar daar is metal er niet per se één van. Ik heb me daar ook absoluut nooit in verdiept, totdat ik mijn vriend tegenkwam wiens voorkeur hier juist wel naar uit gaat. Metal kun je niet allemaal op één hoop gooien (wist ik niet), want hierin zijn ook genres te vinden. Ik dook Wikipedia in en vond een lijst waar je u tegen zegt: Viking metal, Death metal, Christian metal, Funk metal, Latin metal, etc. Je zou wel kunnen zeggen dat alles een eigen metal variant heeft. Ik weet niet hoe ik het anders kan verwoorden.

Na ruim 5 jaar een relatie met een metal liefhebber pik je er toch iets van mee. Gelukkig niet van die malle Latin metal. Ik moest dit even YouTuben en vond het hilarisch. Nee, mijn vriend is meer van de progressieve metal. Een mix van progressive rock en heavy metal. Klinkt alsnog niet echt als mijn kopje thee, maar toen ik Ghost hoorde (die wéér onder een compleet ander genre valt?!), werd ik toch langzaam enthousiast. Ghost is een Zweedse metal band die een heel eigen geluid heeft. Zo eigen dat ik het wel aandurfde om mijn vriend  concertkaartjes te geven en zelf ook mee te gaan. Hier een nummer dat ik erg goed vind en toen ik de videoclip zag helemaal verkocht was.

Het is een band met een Satanistisch tintje, dus schrik niet meteen, ze hebben namelijk ook veel zelfspot. Het lijkt allemaal heel serieus, maar ondertussen is het gewoon super lekkere muziek die ook nog eens af en toe dansbaar blijkt.

Oh ja. Uiteraard had Ghost ook een voorprogramma dat zichzelf Candlemass noemt. Geen gekke naam en ook best een cool logo, maar de muziek.. mja. Ook deze band weer even door Google gehaald en die kwam uit op Doom metal. Laat ik het zo zeggen: gelukkig speelden ze maar 45 minuten. Het was niet eens schreeuwerig of lawaai, maar wel errrug dramatisch. Kan ook niet anders als je al sinds 1984 speelt.

En toen begon Ghost! Waren ze in het echt net zo goed als op het album? Hell yes! Ik had echt meteen kippenvel toen ze begonnen. Inmiddels had ik wat maandjes m’n best gedaan een beetje bekend te worden met de muziek en dat was een goed idee. Met al die herkenning had ik wel het idee iets meer bij de club te horen. Want groen als ik ben, ben ik nog nooit naar een concert geweest. Natuurlijk, ik heb bands zien spelen op festivals, maar dat is niet hetzelfde. Ghost speelde zo goed live en met zoveel passie dat ik 2,5 uur niet stil kon blijven staan.

Als ik af en toe uit m’n comfort zone moet kruipen en dan maar met m’n blonde bob tussen al die ruige metalheads moet staan.. dan is dat absoluut de moeite waard! Doe mij nog maar zo’n concert.

 

 

De mooie foto’s zijn gemaakt door m’n vriend. 🙂

 

En verder nog dit:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *