Op vakantie met je ouders?!

vakantie_3

Voor mijn gevoel ben ik nooit een hele irritante puber geweest. Ouders: corrigeer gerust waar nodig. Mij ontzettend afzetten tegen mijn ouders zat er dus ook niet in. Mee gaan op vakantie vond ik heel normaal en ook echt leuk. De meeste lezers zullen denken: het is ook heel leuk om met je ouders op vakantie te gaan! Maar dan word je een keer 12 jaar en wil je toch wat anders.

vakantie_2

Ik had geen idee. Ook als het betekende dat ik alleen mee moest, ging ik. M’n zussen hadden genoeg vriendinnen om mee op vakantie te gaan of al een vriendje die hen meenam. Ik wil nu niet heel zielig doen, maar de realiteit was nu eenmaal dat ik dat niet had. Als ik dan toch een keer met een vriendinnetje ging (en háár ouders), was dat op een camping in Oosterbeek. Voor een nachtje. Vond ik ook niet erg; ik was/ben gewoon niet erg sociaal. Zwitserland of Oostenrijk is dan een prima alternatief. Bergen praten niet terug = ideale vakantie. Zo ben ik al puberend op vakantie geweest met ouders en af en toe met een zus of vriendinnetje.

vakantie_4

Ik ben de hippe clubs van Sunny Beach finaal misgelopen, ik heb nog nooit iets gedronken uit een fishbowl met 20 rietjes en heb niet op een buitenlands strand liggen bakken in een bloemetjes bikini. Sommigen zullen dan zeggen dat ik echt iets gemist heb, maar ik kan natuurlijk hetzelfde zeggen. Ik vond het fijn om zulke dingen vooral niet te hoeven doen. M’n ouders lieten me in de bergen los met een rugzakje en boterhammetje; top vakantie! Lekker verdwaalde schaapjes aaien, over wilde rivieren klauteren en van gletsjers glijden. Ik klink nu als een 68 jarige verstopt in een 28 jarig lichaam en misschien is dat ook wel zo.

vakantie_5

Vandaag de dag gaat het allemaal wat relaxter en gaan vriend en ik ook zelf weekendjes weg. Als het om vakanties gaat, ga ik echter nog steeds af toe met ouders op pad. Zelfs met vriend zijn we al twee keer weg geweest met hen. Ik hoor het je je afvragen: hoe dan!? Dat komt met name door twee leuke zussen en dito zwagers die het ook gewoon gezellig vinden om mee te gaan. En ja, als de bestemming dan ook nog eens IJsland is, is zo’n keus natuurlijk snel gemaakt! Leuke ouders heb ik hè?

 

ehblog

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *