Stilte in de herfst

Hier en daar lees ik verschillende odes aan de herfst en daarmee kan ik niet achterblijven. In mijn geval niet alleen om de warme truien, hete thee en lekkere pepernoten, maar ook om een andere reden. Hoewel ik de kleurenkaart van een wintertype heb en mijn geboortedag in februari plaatsvond, heb ik ’t gevoel dat ik op 31 oktober geboren had kunnen worden. Want ja, Halloween! Goed, niet alleen dat.

Wat ik vooral erg mooi vind nu is die donkere rand om alles heen. De stilte op straat, de donkere luchten en mistige ochtenden. In het bos loop je over een tapijt van bladeren en zie je de paddenstoelen uit de grond schieten. Het is een beetje dramatisch en treurig, maar daardoor lijkt het soms net een film (en ja, ik doe soms alsof m’n leven een film is). Als je jezelf nog een mooie soundtrack op de achtergrond geeft ben je zo goed als klaar (zie ook onderaan).

Waarschijnlijk zitten weinig mensen te wachten tot het echt herfst wordt, maar ik ben er wel één van. Is ook een top tijd om inspiratie op te doen voor schilderijen die nog geschilderd moeten worden. Een echt herfstig schilderij in mijn stijl heb ik nog niet gemaakt. Helaas is het vaak allang winter tegen de tijd dat zo’n project af is, maar wie weet. Waarschijnlijk zie je eind dit jaar een schilderij verschijnen dat vast deze sfeer draagt.

Je hebt sowieso nog een schilderij tegoed, die ik op dit moment nog niet mag laten zien. Tenminste, dat denk ik. Het betreft een griezelige illustratie voor een kinderboek die ik op doek maakte. Nog even geduld, maar dan zal die te zien zijn. Ook behoorlijk in deze sferen trouwens.

h08

 

Nog even een afsluiter als je het leuk vindt om verder te gaan op de herfst tour. Ga niet op het plaatje af, het is geen juich nummer.

 

 

ehblog

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *