Toch een beetje Halloween

De deur tussen de levenden en de doden is weer dicht. Tenminste dat moeten we dan maar aannemen. Als je überhaupt wist die ‘ie open gaat tussen Halloween en Allerheiligen, dan weet je het nu. Ik ben ook niet zo iemand die daar doorgaans iets van merkt, maar ik vind het wel een leuk idee. Gisternacht probeerde ik te bedenken hoe dat eruit kan zien. Na het een avondje stappen (helaas geen Halloweenfeestje ) fietste ik met een paar vrienden naar huis. Van het ene dorp terug naar het andere dorp en dan fiets je tussen weilanden, bossen en weinig huizen. Dode boel dus. Maar op de grens tussen leven en dood was het in mijn beleving (lees: fantasie) behoorlijk druk. Ik heb een poging gedaan met verf en Photoshop. Zo zag het ongeveer uit:

mistig

Ik moest toen meteen aan dit denken:

baldmountain2 baldmountain1

Gaat er bij iemand een lampje branden? Night on Bald Mountain van Walt Disney’s Fantasia? Yes? Oui? No? Geen paniek, het was alleen maar de meeste creepy scene van deze meest klassieke Disney film ooit. Mijn vrienden hadden ook geen idee. Ik vond het magisch. Ik ga daar op dat moment dan maar niet over door, want het is al half 3 ’s nachts en dan ook nog 10 km door dikke mist naar huis fietsen. Wie had dat bedacht? JOEHOE. Dus je kunt je voorstellen als ik met een brak hoofd ook nog eens mijn Fantasia fantasieën op iedereen loslaat, ik acuut alleen naar huis mag fietsen. Dat wil ik niet. Daarom gooi ik het er hier maar uit.

Toch ben ik voor het idee dat Nederland ook aan Halloween gaat doen. Gloeiende pompoenhoofdjes overal, veel snoep, kleverige spinnenwebben, zombie kostuums, you name it. I love it! Eén keer heb ik het goed kunnen vieren in Duitsland, daarna helaas niet meer. Dus doelen voor volgend jaar: Halloweentaart bakken, tof kostuum bedenken, Halloweenfeest bezoeken/organiseren. Wie doet er meee?!

ehblog

Foto’s van Night on Bald Mountain zijn stills van een YouTube versie van deze scene.

 

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *