Wat ik zoal eet #1

Eigenlijk vooral een reden om mijn gefotografeerde eten te showen. Ik vind het altijd leuk om te zien wat anderen eten en hoe anders dat kan zijn, maar ook om ideeën op te doen. Ik volg diëtisten die elke gram afwegen (soort van) maar ook een aantal bloggers die het niets uitmaakt wat ze naar binnen proppen. Nu kun je lezen wat ik zoal naar binnen prop en (niet) afweeg.

Moet er even bij zeggen dat dit heus niet alles is wat ik eet op die dag. Heb wat lucky shots geplaatst van momenten waarop ik niet vergat een foto te maken. Dat doe ik namelijk heel vaak wel, dat vergeten. Foto’s maken van een paaseitje dat ik ga eten zit nog niet zo in mijn systeem. Wil niet zeggen dat ik ze niet gegeten heb (huehehe).

Donderdag 2 april

Mijn lunch bestond die dag uit twee geroosterde boterhammen met kruidenkaas, gewone kaas, rucola/spinazie, tomaatjes en komkommer. Net een echte sandwich.
’s Avonds eten vriend en ik vrijwel altijd een chocolaatje bij de thee, maar die waren ineens op. Heel raar. Ik had nog wat bloem, suiker, cacao en een eitje. Dan maak je dus gewoon een chocolade mugcake. Soort brownie in een kopje. Net iets meer dan een chocolaatje.. m’n vriend kreeg deze niet eens op. 🙁

Vrijdag 3 april

Ik heb vrijdag soepdag in het leven geroepen. Toegegeven, is wat minder spannend dan vrijdag pizzadag, maar ik vind dat het best goed uitpakt. Deze keer was het zoete aardappelsoep met chorizo en crème fraîche.

Zaterdag 4 april

Wederom een sandwich met meer van hetzelfde er tussen. Als avondeten maakte ik burgers van bloemkool. Eerlijk gezegd was het meer kruiden en paneermeel, maar met een beetje saus erbij was het best een lekkere burger. De frietjes haalden we om de hoek.

Maandag 6 april

Dit was een ideetje van Lekker&Simpel. Ik kijk de laatste tijd heel vaak op hun site voor inspiratie. Zal vast iets met de naam te maken hebben. Dit was Surinaamse bami, wat eigenlijk gewoon spaghetti met sojasaus, sambal en ketjap is. Dus logisch dat we dit combineren met kroepoek toch? Was erg lekker!

Dinsdag 7 april

Dit is natuurlijk feest: ontbijten met een taart. Dit is eigenlijk een soort uit de hand gelopen banaan/havermout mugcake. Ik besloot op een dag dit in een kom klaar te maken en toen bleef het fruit er ineens wél op liggen. Heuul lekker. Voor mijn variant vind je hier een recept.

Vrijdag 10 april

Dit was een topdag. Op m’n werk trakteerde ik mezelf op een broodje kroket, een eitje, een salade en een vieze preisoep. Thuis geen zin om te koken en lieten daarom pizza bezorgen. Ben niet bepaald veganistisch, maar deze spicy variant van Domino’s vind ik super lekker. Toch nog vrijdag pizzadag. Kan maar zo dat we die avond ook nog een ijsje haalden. Go big or go home.

Zaterdag 11 april

Ik kreeg die vrijdag wel even een spontane error, want het was eigenlijk soepdag. Dan maar op zaterdag. Dit was broccolisoep met spekjes en Turks brood.

Zondag 12 april

Nou alle remmen los want het is Pasen. Ik hou echt van eieren, maar hoef er geen 12 te eten om dat te bewijzen. Doe mij dan maar liever pannenkoekjes. Ziet er altijd leuk uit en smaakt nog beter.

Diezelfde dag was alle inspiratie op en werd dit mijn lunch. Een beschuit met kaas, één met eiersalade, een stukje paasstol en een schaaltje druiven.

Maandag 13 april

Dit was een recept van Pauline’s Keuken dacht ik. Het is Mexicaanse lasagne met wraps als lasagne bladen en veeel kaas en tortillachips.

Dinsdag 14 april

Ik sluit af met dit ontbijtje van dinsdag. Lijkt op kikkerdril, is het niet. Dit soort smoothies maak ik vooral om de spinazie op te maken. Voor een receptje klik je wederom hier.

Dat was nog maar de helft van april! Volgens mij nog nooit zo’n lange post geschreven. Ook wel eens grappig om te zien wat ik zelf eet, zo op een rijtje. Is dit wat? En heb je zelf winning recepten die iedereen moet weten?

En verder nog dit:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *