Wat is mijn (kleding)stijl eigenlijk?

Na een leuke blog van Marlous met persoonlijke blogtips, wilde ik deze wel eens op papier zetten. Want ondanks dat ik niet per se een echte stijl heb, weet ik wel eindelijk een beetje wat ik wel en niet mooi vind. Met een grote zus als stijlcoach zou het niet hele moeilijk hoeven zijn je een beetje fatsoenlijk te kleden, maar niets is minder waar. Met mijn kledingstijl heb ik altijd lopen zwoegen. Ik ben zoals vrijwel elke tiener verschillende fases in en uit gekropen en die waren niet allemaal even fraai.

Ik was als 14 jarige een boze wanna-be-gothic, ik vond mezelf als 16 jarige een skater (zonder skateboard) en daarna gewoon een tomboy. Of zoiets. Zie hieronder mijn verrassende keuzes uit die laatste categorie. Let vooral op mijn ‘Arafat’ sjaal.. helemaal fan was ik.

Er werden vaak opmerkingen gemaakt dat ik me wel eens wat vrouwelijker mocht kleden. En achteraf gezien was die dikke zwarte eyeliner ook niet altijd nodig. Maar hé, wie heeft die fase niet gehad? Laat het duidelijk zijn: ik was niet bepaald gezegend met een lekker gevoel voor mode. Nu vind ik het trouwens nog steeds lastig. Ik zie het wel als mijn outfit niet ‘klopt’, maar ik kan er dan niet alsnog iets leuks van maken.

Soms heb je van die momenten dat je het gewoon weet: dit is een ‘Evelien’ outfit. Hier voel ik me 100% mezelf in. Ik heb een paar van die setjes op een rij gezet. Gek genoeg zijn dit niet mijn meest gedragen outfits. Soms heb je gewoon zin in een trui. En dat is bij mij best vaak. Als je denkt dat mensen ver gaan met een schoenenverslaving mag je mijn truiencollectie komen bewonderen. Maar een trui is niet het meest creatieve kledingstuk, dus kies ik voor de foto’s wat anders, maar nog steeds heel erg ‘mezelf’.

Ik zou mijn stijl vandaag vooral omschrijven als comfortabel (heul belangrijk!), sportief/tomboy met soms een vleugel vintage/klassiek af en toe. Lekker ingewikkeld dus. Gelukkig heb ik m’n zus nog als ik weer eens denk dat iets een heel goed idee is terwijl.. nee. Gewoon nee. Hoewel ik ook wel weer heel eigenwijs ben en dan toch gewoon maar m’n gang ga.

Je merkt het al, ik ga nog even door met zoeken naar mezelf. Kun jij zeggen van jezelf dat je echt een eigen stijl hebt?

PS ja, dit is ook spontane en schaamteloze reclame voor m’n zus 🙂

En verder nog dit:

13 reacties

  1. Ja eens, het is lastig te zeggen wanneer het een stijl ís. Maar als mensen jou bijvoorbeeld moeten omschrijven en dat komt er uit, dan komt het aardig in de buurt!

 1. Ha, toen ik 14/16 was droeg ik ongeveer hetzelfde, maar dan met wat meer gothic uitspattingen. De laatste tijd ben ik wel veel aan het nadenken over mijn stijl, maar ik merk dat ik uit kom op een basic look met jeans of juist jurkjes met een beetje vintage uitstraling. Maar in mijn hoofd passen die twee stijlen niet echt samen dus voor mijn gevoel is mijn kledingkast redelijk schizofreen, waardoor ik dus weer een hoop niet zo snel aan doe omdat ik bang ben dat men me in iets anders gewend is. Eigenlijk heel stom, maar ik werk er nog aan om van dat idee af te komen 😉

  1. Haha wat een top omschrijving van je kledingkast: schizofreen! Zo is het exact bij mij ook. Inderdaad heel zonde, want zo doe je hele toffe kleding niet gauw aan omdat anderen het niet van je verwachten.
   Heb ’t laatst wel eens gedaan; een jurk naar m’n werk en de andere dag ineens een sportvestje van Hummel. Kreeg wel verrassende reacties, maar daarna is het ook weer klaar en gaat iedereen weer verder met z’n leven. 😉 Toch maar vaker gewoon doen!

 2. Wat een leuke blog heb je! 🙂
  Grappig om te zien hoe je smaak kan veranderen, hè? Ik kan zeggen dat ik eindelijk een beetje m’n eigen stijl gevonden heb: veel bloemetjes, vintage en oversized truien zijn in de winter echt wel helemaal mijn ding.

 3. Hey lieve zus, wat heb je weer een mooie blog geschreven! 🙂 En erg lief dat je voor mij spontane en schaamteloze reclame maakt 😉 word ik weer blij van!

  Wat betreft je stijl ben je inderdaad echt veranderd en dat zeker in positieve zin! De setjes die je op de foto laat zien zijn heel erg leuk en echt jouw! Dat heb je toch echt zelf ontdekt door meer naar jezelf te luisteren i.p.v. naar de trends.

  Ik vind dat er bij jou ook nog wel een vleugje jaren 80 in zit. Met je leuke kapsel en de stijl die je draagt kortom Gewoon Evelien 😉

  En heb je nog tips nodig… je weet het ik ben altijd in de buurt. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *