We gingen naar Edinburgh!

En wat was het fantastisch! ‘We’ zijn trouwens vriend en ik. De weersvoorspellingen waren regen, regen en hier en daar wat regen. Uiteindelijk hebben we vooral blauwe lucht en een lekker zonnetje gehad. Die weersvoorspellingen kun je dus meteen overboord gooien als je hier naartoe gaat. Dat gaat lekker z’n eigen gang, dus wij ook.

Ik ben er zo één die van te voren graag alles uitpluist (als niemand anders het doet tenminste). Dit moet ik zien, dat moet ik gedaan hebben, dat is een aanrader, etc. Niet heel handig, want voordat de trip begon zat ik al in de stress. Hoe ga ik alles proppen in 2,5 dag?! We gingen 4 dagen, maar wij zijn toch zo 1,5 dag onderweg. Ja echt waar. Achterhoek hè.

Gaandeweg heb ik wat plannen laten vallen, anders zouden we alleen maar van de ene kant naar de andere kant van de stad sprinten en al het ongeplande moois voorbij hobbelen. Een paar highlights dus, zoals dat heet. Voor de rest zouden we het wel zien. Er zitten ook prachtige kiekjes tussen die zijn gemaakt door m’n vriend! Fotograaf in de dop. Hij weet het alleen zelf nog niet.

deanvillage

Wel grappig, Nederlanders zeggen Eddinburg. Schotten zelf noemen het Edinbraah. Of zoiets. Ook leuk, ons hotel lag in een straat die op papier Cockburn Street heet. Autsj, niet heel charmant en zeker niet in het Engels. Fijn dat ik van te voren de tip kreeg om deze straat dan ook uit te spreken als: Coburn. Mochten we de weg eens kwijt raken.

clarindastearoom

Lekker thee lurken in Clarinda’s Tea Room. Wat een leuke plek! Het interieur was Oma 2.0 en ze maakten de lekkerste cake, taart en koek ever. Toen we weggingen kregen we zelfs nog twee scones toe. Zomaar, super lief!

sneakyman

Dag meneertje. Random straatkunst in Edinburgh.

caltonhill

Prachtige Calton Hill. Dit is dan zo’n heuvel waar alle toeristen zich op verzamelen. Gelukkig voor ons was het opvallend rustig. Ook prachtig weer en konden we mooie kiekjes schieten die in elke toeristenfolder voorbij komen.

caltonhill2

Heel blij! Want mooi weer = mooie foto’s = mooie herinneringen.

royalmile

Mooie straatjes in de grote stad.

princesstreetpark

Lekker door het park wandelen, in de schaduw van Edinburgh Castle.

elephanthouse

Als je een beetje Harry Potter fan bent moet je wel even thee gedronken hebben in The Elephant House. Schijnt dat J.K. Rowling hier nogal wat uurtjes heeft versleten terwijl ze bezig was met de beroemde boekenserie. Super hip tentje met al even hip personeel.

scottischmuseum

Even cultuur snuiven. Ik wilde per se naar minimaal één museum. Dus de National Scottish Museum, waar m’n vriend zich niet helemaal verveelde door alle leuke interactieve spelletjes die het museum biedt. Erg mooi gebouw en dito tentoonstelling. Vooral het gedeelte met de vele opgezette dieren was geweldig, van een T-Rex tot een leeuwenfamilie.

Buiten de stad kun je geweldig wandelen naar de top van een heuvel genaamd Arthur’s Seat. Daar zit je dan. Overigens lijkt de stad behoorlijk afgebrand op deze foto, maar het is nu eenmaal winter.

Het uitzicht krijg je er gratis bij.

arthursseatj

En meneer maar volhouden dat ‘ie last heeft van hoogtevrees. Ja ja.

ravenedinburgh

Ik vond de kraaien bijna interessanter dan het uitzicht zelf.

edinburghcastle

Nog eentje van Edinburgh Castle. Niet bij in de buurt geweest, maar ook mooi van een afstandje.

evendehemel

Als laatste vlogen we nog even voorbij De Hemel. We konden alleen maar ôôoh en aah zeggen tijdens de vlucht. We waren zo’n beetje de enige.

We zijn ook nog Super Toeristen geweest, want we hebben een beroemde Ghost Tour gedaan. The Hidden & Haunted! Uiteraard wilde ik dit graag meemaken. Edinburgh heeft nogal een ondergronds verleden. Lange keldergangen en zelfs hele dorpen liggen onder de straten van Edinburgh verborgen. Om 21 uur ’s avonds begon de tour. Ik kan er verder weinig van laten zien, want het was vooral donker en sfeervol met een beetje kaarslicht. Ga ik daar niet als een wilde toerist lopen flitsen met een cameraatje in die kelders. Maar erg de moeite waard! Geweldige verhalenverteller!

Kortom: doe eens Edinburgh als stedentrip. Er wonen zeer vriendelijke mensen die blij zijn met hun toeristen en dat graag laten zien!

ehblogPs Dat gaat best lekker met m’n doelen voor 2016. Buitenlandse vakantie: check (hoewel er best nog één bij mag).

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *