Ik deed een werkkamer make-over!

Dit wordt een combi-blog. Ik laat je weten hoe het ging met mijn NO-vember uitdaging en ik laat je zien wat ik schilderde. Bij dat laatste heb ik behoorlijk vals gespeeld, maar ben zelf wel erg tevreden met het resultaat. Waar heb ik het allemaal over? Let’s go!

Laat ik even beginnen met benoemen dat ik Instagram in ieder geval niet gemist heb. Op die paar dagen afkicken na, was dat rare reflex en gemis ook zo weg. Poef! Het is nu 4 december en ik heb de app nog niet weer geïnstalleerd. Ik weet namelijk één ding zeker; zo makkelijk als het ging om er af te komen, zo makkelijk duik ik ook zo weer terug in dat konijnenhol. Dat wil ik nog even niet, dus ik laat het zo.

YouTube vond ik deze keer wat lastiger. De donkere avonden nodigen niet per se uit om nog even te wandelen buiten of zoiets. Dus ben ik maar dierentuinen gaan bouwen (Zoo Tycoon, ja dat bestaat nog) en lesjes yoga gaan doen. Ook een nieuw schilderij begonnen, maar dat is nog niet echt een noemenswaardig project.

Maar welk schilderwerk dan wel? Jawel, ik vond het na een jaar in ons nieuwe huis eindelijk tijd om mijn werkkamer/atelier een make-over te geven. Na 15 dierentuinen en 20 lesjes yoga kon ik er niet echt meer omheen. Ik moest de kamer maar eens zo maken dat het míjn kamer zou worden en niet die  van een 15 jarige tiener die er hier voor zijn bed had staan. Die poging deed ik al eerder, maar ik was te lui en dacht het met een paar bloemen wel op te kunnen lossen. Half werk heet dat. Uiteindelijk stoorde ik me er zo aan en was alles zo rommelig dat dat juist het zetje gaf dat ik blijkbaar nodig had. Waarom dan geel..? Absoluut geen idee. Het was een kleur die ineens in me opkwam en is blijven hangen voor 3 maanden. Dan weet je het wel.

Nou huilen bij die rechter foto, want no way dat het na een 2e laag wel dekkend zou zijn. Wat dacht ik ook. Die verfmenger in de Gamma lachte me nog net niet uit toen ik zei dat de ondergrond blauw en ruw was en ik maar 2,5 liter wilde kopen. Ik zou nog wel terugkomen voor een 2e emmertje.. en hij had gelijk.

Kan er ook mee te maken hebben gehad dat ik halverwege de eerste laag besloot mijn blote voet in de verfemmer te zetten. Ja echt. En wij hebben overal vloerbedekking op de bovenverdieping. Je snapt het; paniekmomentje. Heel jammer dat ik er niet aan dacht daarvan even een foto te maken. Na een half uur vloeken, verf terug scheppen en hinken naar de badkamer waar mijn douche geel uitsloeg, kon ik weer verder. Zondagmiddag 16.30 was ik dan eindelijk klaar na 4 lagen ‘kaas’ (ja zo heet de kleur, kan er niks aan doen). Halleluja.

Het lijkt overigens alsof ik ook even een nieuwe vloerbedekking heb gelegd, maar dat is niet zo. Als je geel tegenover nog geler zet is dit gewoon het effect. En het lijkt alsof ik mijn ezel de deur uit heb gedaan, maar ook dat is niet zo. Die staat gewoon aan de andere kant. Ga ik ook nog wel eens een blogje over schrijven.
Mocht er ooit nog een zonnige dag aanbreken dan zal ik nog wel eens opnieuw een foto maken, want toegegeven dat de voor-foto best sfeervol oogt met die zonnestralen. Maar hé, nu schijnt de zon in mijn werkkamer altijd 🙂 jeuj.

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *