Geschilderd | april, mei, juni

Ik kan corona de schuld geven van mijn achterstallige schilder ‘challenge’, maar doe ik niet. Ik had gewoon niet zoveel zin de afgelopen tijd. Is ook prima. Wel kan ik íets laten zien, want ik zou mijn muur een kleine make-over geven en voorzien van bloemen. Dat heb ik gedaan. Ik weet nog niet zeker wat ik er van moet vinden. Het is niet helemaal geworden wat ik voor ogen had, maar ik vond het ook gewoon een beetje saai om te doen. Ik ben geen bloemen schilder. Voor nu vind ik het wel best en wie weet wat ik er weer overheen kladder in de toekomst.

Waar ik de afgelopen tijd nauwelijks achter m’n ezel zat, heb ik in juli de kwast weer opgepakt. Ik had echt zin in iets nieuws en iets uitdagends. Toen The Joker in 2019 uit kwam (met Joaquin Phoenix) was ik meteen onder de indruk van de cinematografie. Vooral de kleurstelling van de film vond ik heel mooi. Al een jaar lang dacht ik er over een portret van hem te maken. Met telkens in gedachten wie daar nou op zat te wachten, heb ik het vaak maar uitgesteld. Tot deze zomer en ik echt niet kon bedenken wat ik anders wilde schilderen dan zijn portret. Beetje spannend wel, want zo vaak heb ik (serieuze) portretten nog niet gedaan. Ik ben een heel eind op weg en wil ‘m toch binnenkort af hebben. Blijf in de buurt als je benieuwd bent. Hieronder alvast een sneak preview.

de schets <> waar ik nu ben

En verder nog dit:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *