Van majorette naar hiphop naar fitness

Mijn grote plan was eigenlijk ballet toen ik 6 jaar was, maar de balletjuffrouw destijds joeg mij de stuipen op het lijf. Ze was groot, luidruchtig en lomp. Tenminste, dat is mijn herinnering. Blijkbaar vond mijn moeder dat ook, want het werd majorette. Lijkt er een beetje op. Of zo. Maakte niet zo veel uit, ik was zielsgelukkig want ik kreeg een baton (zo’n stokje). En die mocht ik zelfs mee naar huis nemen om te oefenen. Nou mijn eerstvolgende 10 jaar konden niet meer stuk.

Totdat de puberteit aanklopte en ik me besefte dat majorette niet zo cool werd gevonden als zo’n beetje elke andere vorm van sport. En elke andere vorm van sport was zeg maar niet echt mijn kopje thee. Tijdens de gymles sprong ik meer tegen de kast aan dan er overheen en kreeg ik meer softballen op m’n hoofd dan er een te vangen. Je snap het, ik was géén sporter.

Rond mijn 20e was ik mijn majorette tenue wel een beetje ontgroeid en zocht ik naar andere vormen van beweging. Met pijn in mijn hart leverde ik de baton weer in en kwam uiteindelijk bij een dansgroep terecht. Hiphop jawel. Super cool. Ik was al een beetje dansen gewend van mijn majorette avontuur, maar dit was toch wel iets anders. Ik kon me niet meer verschuilen achter de techniek van het twirlen en moest het toch echt alleen doen nu. Dat deed ik dan een jaar of 4 op mijn manier zeg maar.

Totdat ik vond dat die ene keer per week mij lichamelijk gezien niet genoeg uitdaging gaf. Let wel: ik was nooit een sporter hè, dus waar die behoefte naar meer beweging plots vandaan kwam blijft nog altijd een ongekend groot mysterie. Ik denk dat ik gewoon heel benieuwd was naar de binnenkant van een sportschool en wat mensen daar nou eigenlijk écht doen. Lees ook vooral mijn eerste ervaringen met een sportschool hier.

Het heeft best lang geduurd tot ik mij er een beetje thuis voelde. Ik droeg veel oversized kleding en verstopte me tussen de apparaten. Losse gewichten vond ik maar eng en spiegels vond ik vooral onnodig. Na heel vaak toch maar gewoon gaan en veel YouTube filmpjes kijken van mensen die je keurig uitleggen hoe je zo’n dumbbell überhaupt vasthoudt, ben ik er wel lol in gaan krijgen. Toen na een jaartje mijn zus ook aansloot werd het ook nog eens gezelliger. Ben benieuwd wat ik over 10 jaar aan het doen ben.

En verder nog dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *