Waarom houd ik sporten wel vol?

Na het lezen van deze blogpost van Stella was ik geïnspireerd om ook eens te vertellen over hoe het nu gaat met mijn ~*sportcarrière*~. Want heb ik die überhaupt nog? Ik heb namelijk lang geleden geschreven over de sportschool en dat ik het zo’n ongemakkelijke plek vind. Na ruim 2 jaar is dat er gelukkig wel een beetje af en kan ik best wel trots zeggen dat ik nog altijd lid ben en ook nog echt wat doe. Sterker nog, ik vind het zelfs leuk! HUH? WHUT?

Ja hoi, ik zal me even opnieuw voorstellen. Ik ben Evelien en ik ga 3x per week naar de sportschool en voel me er heel goed bij. Hoe ik dat heb gedaan? Ik weet het niet zeker. Ben ik er gewoon een type voor? Nou nee. Voordat dat ik sportte riep ik altijd keihard dat dát heeelemaal niets voor mij was. Dus. Waarom dan ineens wel? Dat leg ik even uit.

Twee jaar geleden wilde ik ineens iets aan beweging gaan doen en daarbij een vriend steunen die al lid was, maar weinig motivatie had. De trainer vroeg twijfelachtig of ik wel zeker wist dat ik meteen jaarabonnement wilde. Ja doe maar gewoon, niet van dat halve werk. Ik wil hier góed in worden. Dus toen gebeurde er dit:

Zo cool om te zien hoe mijn lichaam verandert en sterker wordt

In den beginne was ik zoals elk groentje in de sportschool. Ik hees mezelf in veel te grote T-shirts en dito joggingbroeken. Ik was gewoon een beetje onzeker met al die gevorderde spierbundels om me heen. You get it.

Niet dat ik nu de hele dagen loop te flexen, maar ik heb toch zeker meer opgebouwd dan ik ooit had. En toegegeven dat ik me daar ook wel op kleed nu. Das gewoon leuk, spieren hebben en ze ook nog kunnen zien.

Na 8 uur op je gat zitten wíl je gewoon bewegen

Ik werk nog niet zo lang 4 dagen waarbij ik de volle 8 uur op m’n kont zit. Dus ben je net goed bezig als je niet rookt, wordt je leven weer gehalveerd door te veel zitten. Dat vond ik wel een goede reden om iets meer m’n best te doen. Dat het daardoor in m’n hoofd ook meteen wat rustiger wordt is ook errrug prettig.

 

Het volgen van de ‘fitgirls’

Het lijkt bijna een taboe om te zeggen dat je nog fitgirls volgt, omdat iedereen zo in je gezicht schreeuwt om gewoon van jezelf te houden. Helemaal mee eens hoor, maar als je een keer wat nieuws wilt leren of een beetje variatie in je training wilt, zijn deze dames super handig. Ze hebben zoveel leuke work-outs waar ik nog niet eerder aan gedacht had. Kom je ook eens van die apparaten af.

Zus en ik zijn apetrots dat we via de monkeybars naar de overkant kunnen

(see what I did there?) Sinds een jaar is mijn zus mijn sportbuddy, yay! We hebben onszelf in een paar maanden tijd iets laten doen waarvan ik dacht het onmogelijk was. Je kent zo’n survivalbaan met zo’n ladder waar je aan bungelt? De ladder in onze sportschool gaat ook nog eens omhoog en omlaag. Het leek gekkenwerk, maar ondertussen bewijzen de eeltknobbels in onze handpalmen toch echt het tegendeel. Doelen stellen dus!

Als een 60+er zichzelf te oud vindt voor de trap en daarom de lift neemt

Ik noem deze als laatst, maar is misschien één van de eerste redenen waardoor er bij mij een lampje ging branden (bedankt ex-buurvrouw!). Ik wil toch niet de 60 aantikken en de trap niet meer op kunnen?! Ik vind het zo tof om van die 80 jarige mensen te zien die nog gewoon een marathon uit lopen. Nou is dat niet meteen mijn ambitie, maar ik wil wel gewoon fit oud worden (oud fit worden?).  Omdat het kan!

 

Door langzaam vaker te gaan sporten en vooral veel variatie in oefeningen te houden heb ik het iets makkelijker voor mezelf gemaakt. En tja, misschien ben ik er wel een type voor geworden. Of zo. Weet je ook weer dat dat dus kan. 🙂

 

 

En verder nog dit:

3 reacties

  1. Woehoeeeee, ik zit hier helemaal te cheerleaden voor je achter mijn kommetje overnight oats. Ik ben net bijna door m’n wekker heen geslapen, maar heb mezelf nièt afgemeld voor het lesje bodypump dat ik zometeen heb. Derde keer deze week, HUH? Ik snap helemaal waarom je graag gaat sporten nu en waarom je daar trots op bent – en terecht ook! Ik vind het echt leuk dat ik jouw blog ontdekt heb; je schrijft echt heel erg leuk en ik herken mezelf er ook echt in. I like! (: Heel veel liefs!

    1. Heel leuk dat je even een reactie achterlaat! Jij ook goed bezig dan. 🙂 Geeft toch wel weer een goed gevoel om te gaan dan hè?! Thanks ook voor je compliment over m’n blog, ik ga ook hierbij proberen wat regelmatiger te bloggen, maar dat vind ik nog wel lastige.. Maar eens beginnen met 1x per week of zo.

    2. Hey Sis! Whoehoo wat heb je dit weer leuk geschreven! Zat met een glimlach achter de pc en wat ben ik trots op je dat je het volhoudt en leuk vindt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *